Menu Sluiten

Hoe blauw rood kan worden

Wat doet kleur

Wat doet kleur? Kleur maakt het leven lichter en ik kan er niet genoeg van krijgen. ’s Avonds op de bank, iPad op schoot, een beetje mijmeren van hoe figuren kunnen staan en zitten. Zien hoe het raadselachtiger wordt als je met transparante kleuren over elkaar heen werkt. Op mijn schilderijen zie je dat ook. Jammer dat de compositie hier op deze tekening een beetje saai is, zo in het midden

Wat doet kleur

Maar met de computer is een kleine aanpassing zo gefikst  en wordt het beeld door de gecreëerde spanning wat rustiger om naar te kijken. OK, dat wetende ga ik door met kleur en compositie.

En ik herinner mij me mijn schilderijen op glas die een speciale spanning geven door het gebruik van de vorm en positie van de tekening en ook de vorm van de kom.

.

wat doet kleur

Mijn favoriete onderwerp blijven de handen. De kolenschoppen met hun kronkelende grijptengels. Ik ben ermee vertrouwd en geniet extra van de kleuren die ik kan gebruiken om het vlak en de vorm gestalte te geven.

Zou zoiets ook lukken met de voet?

De voet is niet het makkelijkste ding. Je kunt er wel een vlak mee vullen, maar hoe geef je deze vorm echt vorm? Oefening baart kunst. Pfoeh. ik word er moe van. Ook het maken van beeldende kunst ontspant soms niet meer. Dan wordt het tijd om wat anders te doen.

Daarom bestelde ik een nieuwe trui bij Cam Gosseli. Ze maakt prachtige kleding uit mooie stoffen naar haar eigen originele ontwerp. Bijzonder en toch heel draagbaar. Ik dacht aan een donkerblauwe trui, maar donkerblauw had ze niet. Misschien wel donkerrood. De kleding van Cam Gosseli zie je hier. Ze gaat kijken of ze ook een broek bij de trui kan maken. Ook donkerrood, maar net iets anders, zodat de kleuren een harmonie gaan vormen, zoals een muziekstuk dat wordt uitgevoerd met verschillende instrumenten die op elkaar zijn afgestemd. En mijn gedachten verschoven naar rood en de roden. Ik ging weer aan de slag op de iPad met figuren, handen en voeten.

Wat doet kleur
Hoe blauw rood werd