Menu Sluiten

Inimini

Leporello’s

Een leporello is een boekje in harmonicavorm. Koop er één voor jezelf of doe het cadeau. Het is een bijzonder 3D-object dat je netzo makkelijk verzendt als een ansichtkaart.

Hoe mijn leporello’s ontstaan:

Het werken op de i-pad nodigt uit tot het hergebruik van beeldelementen. Bijvoorbeeld door (delen van) een tekening te vergroten en te verkleinen en door voort te borduren op elementen uit een tekening. Zo ontstaan reeksen waar je een verhaaltje bij kunt verzinnen: inimini korte verhaaltjes.

Zo’n reeks tekeningen is uitermate geschikt om in leporellovorm te groeperen. In feite heb je dan een verhaal dat je eeuwig door kunt lezen. Steeds het volgende plaatje. Van links naar rechts of van rechts naar links.

Zonder verdere tekst. Met volop ruimte voor je eigen fantasie.

Je kunt de leporello’s in je handen nemen om te “lezen” en neerzetten voor het mooi. Voor je zelf, of als origineel cadeautje. Om persoonlijk te overhandigen, of om op te sturen met de post.

De leporello’s worden uitgegeven als genummerde en gesigneerde inktjetprint. Zie onderstaand overzicht van de eerste zes leporello’s:

bijzonder gevormd boekje

illustratie

Inimini verhaaltjes

Als vingeroefening voor de leporello’s verschenen eerder iniminiverhaaltjes in de vorm van een reeks tekeningen met korte tekstjes. Lees enkele van die verhaaltjes hier:

Knal